Dagens farve

E 10 5 4
Bord
V
Ø
Hånd
K 8 7 6 2
1. 10'eren er afgørende for, hvilken honnør man skal trække først. Start med kongen! Det eneste interessante tilfælde herefter er, hvis Øst bekender med en lavhonnør. Nu er det efter reglen om begrænset valg klart bedst at knibe til 10'eren. Du behøver ikke at kunne den matematiske begrundelse - stol på mig:-)
Bemærk, at det ikke hjælper at trække esset først og fange en blank honnør i Vest. I givet fald har Øst D9 eller B9 tilbage og vil kunne dække 10'eren fra bordet, så 9'eren giver stik.
Hvis man har 9'eren i stedet for 8'eren er det derimod hip som hap, om man starter med esset eller kongen.
 
2. Nej, her er ingen forskel. Man kan aldrig gardere sig mod en 4-0 sits i Øst - det giver altid to tabere, hvis Øst har DB97. Hvis Vest har alle fire, opdager man det, når man trækker kongen og kan nå at spille op mod bordets E10, så Vest holdes i et enkelt stik.
Hvis man har 9'eren med, kan man spille 100% safe på fire stik. F.eks:
E 10 5 4
Bord
V
Ø
Hånd
K 9 6 3 2
Hvis man starter med en honnør, får man to tabere, hvis farven sidder 4-0 den gale vej. Man kan gardere sig ved at starte med en lille fra en af hænderne og knibe med 9'eren eller 10'eren, hvis der bekendes småt i anden hånd. Hvis der ikke bekendes i anden hånd, kan man gå op på honnøren og spille hjem mod den anden honnør.
Denne spilleplan skal kun anvendes, hvis man vil spille safe. Ellers risikerer man ret ofte at klatte et stik væk.

Abonnementspriser

Gratis måned til alle - Læs her
Når din gratis måned er udløbet vil du automatisk overgå til abonnementsdelen.... Udfyld formularen nedenfor for at oprette en konto. NB: Du skal selv vælge brugernavn og adgangskode. Husk der skelnes mellem små og store bogstaver
365DKK
1 år = 365 DKK
Her kan du indløse dit gavekort. Når din gavekorts periode udløber vil du automatisk overgå til abonnentsdelen.

Vi modtager

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLæs mere
X