A-spil

Reverse Dummy

Reglen om kun at trumfe på den korte hånd er fantastisk god, men i spillefaconen "Reverse Dummy" er det gentagne trumfninger på den lange trumfhånd, der giver ekstra stik.

Template

   
Giver: Nord. Zone: Alle.
  Vest Nord Øst Syd  
  - 1UT pas 2heart*  
pas 2spades pas 3diamond
pas 3spades pas 4UT*
pas 5diamond* pas 5heart*
pas 5UT* pas 7spades
pas pas pas
Kontrakt: 7spades i Nord
Udspil: club10
Efter overføringsmeldingen 2heart var 3diamond naturligt udgangskrav. Nord viste 3 af 5 esser med 5diamond, og 5UT lovede spadesD, men benægtede konger i sidefarverne. Efter disse avancerede meldinger satsede Syd på storeslem, selv om den tredje klør ikke med sikkerhed kunne forsørges.
Efter club10 i udspil så det ikke lovende ud for Spilfører. Der var 12 sikre stik, men Nord kunne ikke få øje på det 13. stik. Efter at have trukket alle trumferne og alle stik i sidefarverne var eneste håb, at clubD faldt ud anden, men Vest havde clubD garderet og fik det sidste stik på dette kort.

For at vinde 7spades skal man have et ekstra trumfstik. Det kan lade sig gøre ved at trumfe tre hjerter på Syds hånd. På denne måde bliver den lange trumfhånd (= den hånd med flest trumfer fra starten) så at sige til den korte. Man får tre trumfninger på bordet og får stadig tre trumfstik på hånden. I alt seks trumfstik i stedet for de oplagte fem stik i farven, hvis man starter rutinemæssigt med at trække de udesiddende trumfer.
Man skal være omhyggelig med indkomsterne. Efter club10 i udspil: clubK, heartE, hjerter til trumf med spades9 (for sikkerheds skyld), spades2 til spades10, hjerter til trumf med spadesB, spades3 til spadesD og hjerter til trumf med spadesK. Nu spilles bordet ind på diamondE, spadesE trækkes med afkast af club4, og Syd har resten af stikkene på diamondKDB og clubE. 13 stik.
Det eneste planen kræver er trumferne 3-2, hvilket er en langt større chance (ca. 67%) end clubD anden.
Reverse Dummy er en elegant teknik, men alle må love mig ikke at tage trumfninger på den lange trumfhånd for sjov - i 99% af tilfældene hjælper det ikke!
Husk dagens farvekombination
Tryk HER - så kommer du til forsiden, hvor du kan se dagens farve.

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts