Om Dagens Bridge

1. Baggrund

2. Om Lars

3. Målgruppe

4. Produkt og "Brugsanvisning"

 

1. Baggrund

Alle bridgespillere elsker at læse om deres hobby/sport i deres daglige avis. Undersøgelser viser tydeligt, at bridgespillere hver dag kaster sig over bridgespalten som et af højdepunkterne i dagens avis.
Problemet har hidtil været, at det trykte medie har en åbenlys begrænsning: Hvor mange spaltemilimeter er til rådighed? Hver eneste dag oplever man som skribent af en bridgespalte, at man må skære hårdt i stoffet, når man skal beskrive dagens spil. Grundige forklaringer af meldinger og beskrivelse af såvel spilføring som modspil må vige pladsen for hensynet til artiklens størrelse. Frustrerende for både skribent og læser!

Løsningen er simpel: I www.dagensbridge.dk erstattes det trykte medie af en elektronisk bridgespalte på nettet. Ingen pladsmæssige begrænsninger i bridgespalten giver optimale betingelser for at levere Danmarks bedste og grundigste bridgespalte dagligt.

Derudover giver det helt andre muligheder for brugerne - se under produkter og brugsanvisning.

2. Om Lars Blakset

Lars Blakset er idemand og grundlægger af www.dagensbridge.dk. Lars er 53 år gammel og har spillet topbridge i 36 år. På resultatsiden er masser af DM'er og flere hundrede landskampe. Lars er Danmarks 5. højeste rangerede spiller (efter Steen Møller, Jens Auken, Stig Werdelin og Peter Schaltz) i mesterpoint skalaen: 2** Stormester med over 3367 MP (= 336.700 bronzepoint). I forhold til Dagens Bridge er Lars' erfaringer som bridgeskribent og -underviser dog vigtigere end titler og mesterpoint.
Lars har været redaktør af Berlingske Tidendes bridgespalte i over 20 år. Derudover er Lars forfatter eller medforfatter til adskillige populære bridgebøger: Systemer og Konventioner, Politikens Bridgebog, Den Komplette Lærebog i Bridge, Aschehougs Bridgeleksikon og Meld Bedre. Dertil kommer 3 CD'er i serien Bridge For Alle.
Siden 1998 har Lars været fuldtidsbeskæftiget i Blaksets Bridgecenter, som er verdens største bridgecenter med ca. 2000 ugentlige besøgende.


3. Målgruppe

www.dagensbridge.dk er IKKE for eksperter eller landsholdsspillere! Den daglige bridgespalte er skrevet for de 99% af spillere, som kan betegnes som hygge-, klub- og turneringsspillere. Desuden er meningen, at den store gruppe af "sociale" spillere, som kun dyrker spillet lejlighedsvist, kan få glæde af denne hjemmeside.
Når der ikke er en pladsmæssig begrænsning, kan den daglige artikel henvende sig bredt til hele målgruppen. Der sørges for gennem grundige forklaringer af såvel meldinger (alle meldinger forklares særskilt) som spil, at selv en begynder kan følge med. Sidst i omtalen af spillet er der plads til at beskrive varianter og pointer, som er af interesse for de mere rutinerede eller ambitiøse spillere. På denne måde vil næsten alle bridgespillere få udbytte af den daglige artikel her på siden.


4. Produkt og "brugsanvisning"

Her følger en gennemgang af alle funtioner på siden samt en "brugsanvisning". Dette punkt opdateres løbende med nyudvikling af siden.


Den daglige bridgeartikel

Det bærende element i www.dagensbridge.dk er den daglige bridgespalte. Fra marts 2014 er der to spil hver dag: Et A-spil og et K-spil. A-spil er de almindelige artikler. K-spil er for kursister/letøvede.

A-spillene: Spillene er fra et bredt udsnit af især danske men også udenlandske turneringer. Scenen kan være en klubaften i en tilfældig bridgeklub eller en VM-finale. Der kan også være konstruerede spil, der belyser en vigtig pointe.

Fællesnævneren er en interessant, instruktiv, humoristisk og/eller overraskende pointe. I artiklen vil man også blive orienteret om resultater fra relevante danske og udenlandske turneringer. Lejlighedsvis kan man støde på en anmeldelse af en bridgebog eller et -program.

Hvis man i teksten støder på konventioner eller begreber, der kan kræve forklaring, vil der være link til en ordbog, hvor man får tingene forklaret.

K-spillene er både spil fra undervisningssammenhænge og spil oplevet ved bordet. Meldingerne vil altid være simple og forståelige for dem, der følger et undervisningshold. Spillepointerne er ligeledes simple med fokus på almindelige grundteknikker i både sans- og trumfkontrakter.

 

Daglig remindermail. Som udgangspunkt får alle en daglig mail tilsendt ca. kl. 01.00. Her er en kort "teaser" med reference til dagens spil samt et link, så må hurtigt kan komme hen til siden. Bemærk, at man stadig skal logge ind helt normalt, når man kommer til siden! Jeg vil gerne understrege: Man får IKKE det daglige spil tilsendt pr. mail. Alt foregår på sitet, www.dagensbridge.dk, og den daglige mail er udelukkende en høflig reminder om at læse dagens spil. Denne service kan afmeldes i den daglige mail. Hvis man fortryder, kan man sende mig en mail, så jeg kan reaktivere den daglige mail.

Ordlyden i mailen afhænger af, om man under "indstillinger" har valgt at åbne dagens spil i A- eller K-niveau.

 

Her er de væsentligste faste funktionaliteter på siden med dagens artikel (efter man er logget ind):

1. Meld Med Makker (MMM)

2. Planlæg spillet

3. Forklar meldeforløb

4. Spørgsmål til spillet

5. SHARK analyse af dagens spil (kommer snart)

6. Artikel læst

7. Husk dagens farvekombination

 

Ad. 1. Her kan du sammen med din makker prøve at melde de to mest interessante hænder i dagens spil. Man kan printe hænderne ud, så det er nemmere at melde dem. Herefter kan man sammenligne sit eget resultat med de aktuelle meldinger.

Man har mulighed for at åbne dagens spil i MMM, så man ikke risikerer at se for meget, før man skal melde hænderne.

 

Ad. 2. Her kan du tage stilling til, hvordan du vil planlægge dagens kontrakt med det givne udspil. Der kan være vejledende kommentarer. Dette kan også printes ud.

Man har mulighed for at åbne dagens spil i "Planlæg spillet", så man ikke risikerer at se for meget, før man tager stilling til spilføringen.

 

Ad 3. Hver dag forklares samtlige meldinger i det aktuelle meldeforløb. Det sikrer, at alle kan følge med i meldingerne, uanset om det er helt naturlige meldinger, eller om der anvendes konvebtioner og specielle aftaler. De mest interessante aspekter vil også blive omtalt i selve artiklen.

 

Ad 4. Er du i tvivl om noget? Har jeg overset noget? Send mig et spørgsmål! Alle besvares personligt indenfor kort tid.

 

Ad 5. Her kan man komme til en computergenereret analyse af dagens spil. SHARK, udviklet af John Norris, er et af verdens bedste bridgeprogrammer og har vundet flere medaljer til VM for computerprogrammer. Her kan du se, hvordan SHARK ville have meldt hænderne samt udspil, modspil og spilføring. Meget spændende!

I skrivende stund (primo april 2014) arbejdes der ihærdigt på denne løsning - kommer forhåbentligt snart!

 

Ad 6. Når du har læst en artikel, kan du krydse af, at du er færdig med den. Det vil blive markeret i Spilarkivet, så du her har et hurtigt overblik over, hvad du mangler at læse. Der er i øvrigt altid artikler for mindst de sidste 3 måneder i Spilarkivet.

 

Ad 7. Dette er et link til forsiden. Eller rettere en reminder til at gå til forsiden for at læse/løse "Dagens farve".

 

Forsiden

Menuerne beskrives særskilt.

 

I det øverste blå felt til højre finder du mulighed for at tegne abonnement. Indholdet afhænger af, om du er logget ind eller ej. Hvis man IKKE er logget ind, kan man tegne 1 måneds gratis abonnement, tegne 1 års abonnement eller indløse et gavekort.

Uanset hvilken mulighed man vil benytte, skal man oprette en personlig profil, hvor man selv vælger brugernavn og adgangskode. Felter markeret med stjerne skal udfyldes. Det er frivilligt, om man vil opgive sit medlemsnummer af DBF. Man skal give oplsyninger om sit dankort/kreditkort (kortnummer, udløbsdato, 3-cifret verificeringskode), selv om man ikke skal betale et beløb (1 måned gratis eller gavekort). Man overgår efter perioden til et automatisk abonnement jvnf. forretningsbetingelserne. Pt DKR 365 pr. år. Man modtager adviseringsmails, før perioden udløber.

Hvis man er logget ind, har man mulighed for at gentegne/forlænge med 1 år. Det anvendes f.eks., hvis man har skiftet/vil skifte dankort/ kreditkort, eller hvis man vil udnytte et eksisterende kampagnetilbud.

Hvis man har modtaget et gavekort og i forvejen er abonnent, skal man sende en mail, hvorefter administrator forlænger perioden.

 

Den grønne boks til højre er log-in området. Her kan man også forespørge på en glemt adgangskode. Når man er logget ind med brugernavn og adgangskode, kan man her gå til "mine indstillinger", hvor man kan redigere sin profil og se udløbsdato for abonnement.

I feltet "Åben spil i" kan man vælge, hvordan man vil starte sin daglige bridgeartikel.

 

Under dette felt finder du "Spørg Lars". Du kommer ind i en skabelon, hvor du kan sende mig et spil - eller du kan stille et hvilket som helst "tekst" spørgsmål. Alle får personligt svar!

 

Der er seks tekstfelter på forsiden:

HVAD ER DAGENS BRIDGE. En meget kort omtale af siden.

NYHEDER.

DAGENS FARVE. Denne ydelse er indtil videre offentlig. Overveje dagens farvebehandling og se derefter løsningen. Ny farve hver dag.

GRATIS PRØVE SPIL. Her ligger fem test artikler, som er offentligt tilgængelige.

GRATIS BRIDGESKOLE. Her ligger fem quizzer fra bridgeskolen.

HVERVEPRÆMIE. Få som nuværende abonnent 3 måneders ekstra abonnement, hvis man hverver et medlem, der betaler 1 års abonnement.

 

Topmenuen

Forside
Link til forsiden

 

Spilarkiv

Kræver login.

Her finder man artikler for mindst 3 måneder. Man starter i den aktuelle måned og kan via filteret vælge andre måneder.

Hvis man efter at have læst spillet krydser af i boksen nederst i artiklen ("Artikel læst"), vil det markeres i oversigten med et hak og en ændret farve.

Afhængig af, om man står i dagens A- eller K-spil, kommer man ind i det tilsvarende arkiv.

Bridgeskole

Kræver login

Her kan du selv træne dine meldinger i mange forskellige situationer. Du får et bestemt meldeforløb og præsenteres for forskellige hænder. Du kan sortere de forskellige quizzer via filteret efter alfabetisk, oprettelsesdato eller læst/ulæst.

Når du har læst en artikel, kan man i bunden krydse af i feltet "Artikel læst". Herefter markeres den med en anden farve og et flueben i oversigten, så man kan holde styr på, hvilke quizzer man har øvet sig på.

 

Meldetræning

Her kan du meldetræne almindelige offensive meldinger på tre niveauer: Easy, Medium og Advanced.

Hænderne og de tilsvarende foreslåede meldeforløb er genereret af SHARK. Mere om dette andetsteds.

 

Ordbog

Her i ordbogen kan du finde en beskrivelse af mange specielle bridgeudtryk samt en forklaring på mange af de konventioner, der beskrives i dagens bridge.

Siden udbygges løbende.

 

Spørg Lars

Kræver login

Her kommer man direkte ind i en skabelon, hvor man kan udfylde et spil med giver, zonestilling, fordeling og meldeforløb.

 

Blog

Kræver login - ellers er feltet deaktiveret

Redaktørens mulighed for at fortælle om alt, hvad han har på hjertet!

 

Galleri

Billeder freløbig primært af danske og udenlandske bridgespillere. Er der skrevet om en spiller i artiklen, kan der være link til vedkommendes billede, hvis det findes her i arkivet.

 

Shop

Her kan man foreløbig købe gavekort og enkelte bridgeartikler.

 

Kurv

Viser indholdet af ens varekøb fra shoppen.

 

 

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts