A-spil

Begyndere eller eksperter

Når man kiggede på sparbehandlingen i dette spil fra et tidligere Active Search Copenhagen Open, kunne man komme i tvivl, om Nord og Vest var begyndere eller eksperter. Selv om det så besynderligt ud, var der dog mening bag galskaben.

Template

   
Giver: Vest. Zone: N-S.
  Vest Nord Øst Syd  
  pas 1spades(?) pas(?) 2spades  
pas pas dbl pas
3heart pas pas pas
Kontrakt: 3heart i Vest
Udspil: club10
Meldingerne kan diskuteres! Nords åbning er meget hård på 10 HP uden fantastisk fordeling, men pointene sidder godt i langfarverne, og der er nogle gode mellemkort (spades108 og diamond9).
Selv om Øst kun har 3-farve i hjerter, bør man oplysningsdoble første gang med så stærk en hånd og OK fordeling.

Vest var en af de stærkeste svenske spillere, Peter Fredin, som har vundet utallige internationale mesterskaber. Spilfører kunne let læse udspillet som en kortfarve og gik derfor op på clubE, hjem på heartK og spillede som bedste chance en lille hjerter til knibning med heartB, der tabte til heartD. Selv om Fredin er en verdensstjerne, kan han ikke se gennem kortene...!
Hvis Syd nu tager clubK og giver makker en trumfning, kommer Syd ikke ind igen til at spille spar igennem. Syd valgte derfor at spille spades3 tilbage, hvor Vest lagde lavt fra kongen anden! Burde Vest ikke forsøge sig med spadesK som eneste chance? Nej! Efter meldingerne og spillet indtil videre var spadesE markeret i Nord. Hvis Vest ofrer spadesK, kan Syd komme ind igen på spadesD, trække clubK og give makker en trumfning. Sammen med et ruderstik betyder det to ned i 3heart.
Dykket med spadesK tjener således altid et stik, men det blev endnu bedre! Nord, en dansk 1. divisionsspiller, ville stadig gerne have en klørtrumfning og spillede efter spades10 en lille spar tilbage - makker havde vel spadesK, når Vest ikke brugte den? Vest fik derfor et højst overraskende stik på spadesK og slap med en taber i hver farve. 9 stik og 140 til Ø-V var en ren top.

Nord burde have tænkt anderledes. Hvis Syd har spadesK, vil han ikke være interesseret i at spille spar igennem. Nu er det oplagt modspil at trække clubK og spille klør til trumf, da Nord selv kan spille spar.
Husk dagens farvekombination
Tryk HER - så kommer du til forsiden, hvor du kan se dagens farve.

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts