Dagens farve

E 10 8 4
Bord
V
Ø
Hånd
5 3 2
De tre eneste 4-2 sitser man kan klare er:
1) HH blanke i Øst (og dermed H9xx i Vest)
2) HH9x i Vest (og dermed Hx i Øst)
3) KDBx i Vest
4) H blank i Øst
 
I nr. 1 kan man f.eks. trække esset, spille en lille og herefter spille op mod 10'eren.
I eksempel nr. 2 skal man starte med en lille til 8'eren, der taber til en honnør. Herefter spiller man en lille op og kniber med 10'eren, hvis Vest lægger lavt. I praksis lægger Vest i anden runde altid en honnør på (og ikke 9'eren), som man stikker med esset og herefter spiller op mod 10'eren.
I nr. 3 skal man spille en lille til 10'eren første gang! Det er nærmest utænkeligt, at Vest vil lægge lavt fra KDBx, så det vil være meget mystisk at spille på dette.
Nr. 4 spilles på præcis samme måde som nr. 1 og 2.
 
Det er derfor oplagt bedst at starte med at knibe til 8'eren!
 
For de videbegærlige
Hvis man starter med en lille til 8'eren, der taber til en honnør og næste gang spiller en lille fra hånden, hvor 6'eren eller 7'eren kommer fra Vest - hvad skal man så?!
Svaret er at man skal dykke fra bordet! Vest vil sandsynligvis ikke spille sådan med HH976, så det er klart bedst nu at dykke, så man klarer HH i Øst ved næste gang at knibe til 10'eren. Sandt: Det taber til KDB i Øst, men det er en meget dårligere chance end to honnører blanke.
Hvad nu, hvis Vest lægger 9'eren anden gang? Jeg vil personligt ikke tro på, at Vest vil lægge 9'eren fra HH9 tilbage (godt spillet hvis han har nerver til det!), så jeg vil igen dykke fra bordet i forventning om HH blanke i Øst (eller mere sandsynligt farven 3-3).

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand