Trialbids

TB, på dansk: Forsøgsmeldinger. TB skal afsløre, hvor godt kortene passer sammen, og bruges hovedsageligt, når man har fundet en tilpasning i major. Normalt er formålet at komme i udgang, men TB kan også bruges til at give et valg mellem udgangskontrakter eller som første trin i et slemforsøg. Standardsekvensen til brug af TB er 1ma - 2ma, men mange andre meldeforløb er velegnede til et TB, fx efter 1mi - 1ma, 2ma eller i defensiven, fx efter 1x - 1spades - pas - 2spades.
 
TB eksisterer i to former: langfarve-trialbids (LTB) og kortfarve-trialbids (KTB).
Langfarve-trialbids
Ved LTB afgiver åbner sin melding i en sidefarve (eventuelt en 3-farve), hvor man behøver hjælp fra makker. Eks.:
 
spades K D 10 8 3 heart E D B  diamond 6  club K 9 6 2
 
Åbner                    Svarer
1spades                      2spades
3club
 
Hvis svarer kan begrænse taberne i LTB, eller har en god maksimumshånd, skal han melde 4 træk i åbningsfarven, I modsat fald meldes 3 træk i åbningsfarven, men man har dog også lov til at melde ny farve på 3-trinnet under trumffarven. Dette er et "svartrialbid", der viser, hvor ens værdier er koncentreret. I sjældne tilfælde kan svarer støtte LTB-farven, hvilket viser særlig god tilpasning, fx en god 5-farve, og maksimum. Dog bør svarer altid støtte et LTB i hjerter med kun 4-farve, da man hellere vil spille på 4-4 eller 5-4 fit i hjerter frem for 5-3 fit i spar.
 
Kortfarve-trialbids
Ved KTB afgiver åbner sin melding i håndens korteste farve, normalt en singleton eller renonce. Det bedste svarer kan have overfor et KTB er småkort, men esset er normalt også brugbart, da sandsynligheden taler for en singleton frem for en renonce. Svarene er som efter et LTB; støtte af KTB-farven viser esset og supermaksimum.
 
Generelt
Almindeligvis ændres betydningen af 1spades - 2spades, 3spades og 1heart - 2heart, 3heart, når man anvender TB. 3heart/3spades bliver i disse tilfælde at betragte som spærremeldinger, mens 2ut er en all-round invitation, men rundekrav. Man kan alternativt anvende 3ma som en invitation, der søger gode trumfer og topkort i sidefarven.
Man kan kombinere LTB og KTB ved at anvende Romex Trialbids.

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts