Trelde-spørgemeldinger

(John Trelde). Der er to fundamentale forskellige måder at foretage slemundersøgelser på: Cuebids, hvor man viser kontrol i en farve, og spørgemeldinger, hvor man spørger om kontrol i en farve.

 

Culbertson introducerede som den første spørgemeldingerne i USA, men "over there" slog de aldrig rigtigt an. Derimod blev de populære i Skandinavien, hvor John Trelde videreudviklede ideen. Først til Selektiv Smith (senere Modificeret Smith) og derefter til de mere simple, men meget effektive Trelde-spørgemeldinger.

 

Dette er en veludbygget slemkonvention, hvor svarene følger et trinsystem, som svarene på Blackwood. I de første svar indgår trumf konge som et femte es, og i senere svar vises trumf dame.

 

For urutinerede spillere kan Trelde-spørgemeldinger have den fordel frem for cuebids, at svarene ligger helt fast, hvorimod cuebids kræver god kortvurdering af begge parter.

 

Konventionen anvender tre typer spørgemeldinger: Alfa, Beta og Gamma.

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand