Tranferindmeldinger

Forholdsvis ny ide, der udspringer af Jeff Rubens' Useful Space Principle.

 

Efter modpartens åbning 1 træk i farve er farvemeldinger på 1-trinnet overførsel til farven over: 1spades viser sansmelding, dobler er overførsel til farven over åbningsfarven, og 2club er en oplysningsdobling. Styrke og fordelingskrav til en Transferindmelding er som til en almindelig indmelding bortset fra, at Transferindmeldingen er ubegrænset opefter.

 

Transferindmeldinger giver bedre meldeplads og betyder, at man med f.eks. 

spades 2   heart E K D 9 7 4   diamond E 8 6   club K D 7

kan vise hjerterfarven i første melderunde uden at frygte en rundpas.

 

Efter åbning 1club har næste hånd altså følgende muligheder:

D: 5-farve i ruder; ulimiteret.

1diamond: 5-farve i hjerter; ulimiteret.

1heart: 5-farve i spar; ulimiteret.

1spades: Mindst 16 hp; balanceret, lover ikke hold i fjendens farve.

1ut: Michaels Cuebids.

2club: Oplysningsdobling.

 

Efter højere åbninger er indmelders muligheder analoge. Dog er ny farve på 2-trinnet, på nær 2club, en naturlig limiteret indmelding.

 

Med mindst 18hp og en indmelding i en farve, der ikke kan overføres til, kan man i stedet overføre til sans, og melde farven i næste melderunde.

 

Efter en Transferindmelding melder svarer fuldstændig som efter en almindelig indmelding. Dog har svarer også mulighed for at melde transferfarven, hvilket benægter tilpasning og styrke til en frivillig melding.

 

Efter indmeldingen 1spades (eller efter 1spades - D) viser 1ut fra svarer, at han ville have passet en almindelig sansindmelding. Herefter kan sanshånden bruge Stayman(!) eller melde en ny farve, hvilket viser 18+ hp.

 

En ulempe ved Transferindmeldinger er, at indmeldingerne mister lidt af deres spærrende effekt, idet også modstanderne får mere plads. Erfaringsmæssigt viser det sig dog, at de ofte har svært ved at udnytte disse ekstra meldemuligheder.

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts