Roman Key Card Blackwood

En amerikansk udgave af Romersk Blackwood (s.d.). RKC er blevet den fremherskende esspørgekonvention blandt eksperter. Trumf konge medregnes som et es (som I Blackwood-Morrow), og trumf dame medtages i nogle af svarene til 4ut:

5club = 0 eller 3 esser

5diamond = 1 eller 4 esser

5heart = 2 eller 5 esser uden trumf dame

5spades = 2 eller 5 esser med trumf dame

 

Efter svarene 5club og 5diamond kan man spørge efter trumfdame med meldingen lige over (et trin højere, hvis det er den fastlagte trumffarve): 1. trin benægter trumf dame ("worst fit"); spring til 6 træk i trumf viser trumf dame uden sidekonger; ny farve bortset fra 1. trin viser trumf dame + kongen i den meldte farve (evt. 5ut med kongen i relæfarven).

 

4ut direkte fulgt af 5ut er en generel storeslemsinvitation der lover, at parret råder over alle 5 esser og trumf dame. Svarhånden kan nu stå af i 6, springe til 7 med godt tillæg (egen god farve eller honnørstøtte til makkers farve) eller melde en sideværdi under 6 i trumf for at få makker til at foretage den endelige vurdering. 

 

RKC kan også anvendes med reducerede svar, hvis en minorfarve er trumf (se Reduceret Blackwood).

 

RKC 1430

En ny trend er at bytte om på de to første trinsvar, således at 5club viser 1 eller 4 esser, mens 5diamond viser 0 eller 3 esser. Navnet på denne variant af RKC, der henviser til antallet af esser, burde egentligt være RKC 1403, men det er mere mundret med 1430 - og det svarer til scoren for 6heart/6spades med 12 stik i zonen!

 

Formålet er, at man nu bedre kan tillade sig at spørge efter esser med klør som trumf, hvis man kun vil i slem med to esser hos makker. Svaret 0 esser anses for usandsynligt i de fleste meldeforløb, så her er et uøkonomisk svar ikke afgørende.

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts