Revideret Michaels cuebid

1heart - 2heart og 1spades - 2spades viser her 4-farve i den umeldte majorfarve og en længere minorfarve. Styrken er 11-16 hp. Meldingen minder altså meget om den oprindelige type 2, blot har man her kun 4-farve i den umeldte majorfarve. Ideen er, at det kan være svært at få vist sin 4-farve i major, hvis man starter med at indmelde i sin langfarve i minor. (Se dog også Equal level conversion.)

 

Svarhånden kan bruge de samme to måder som i major-minor (se ovenstående) til at spørge efter minorfarven på. Fordelen ved at bruge 2ut som kunstig er, at man kan vise en stærk udgangsinvit i major ved at gå over 2ut og derefter støtte i den umeldte majorfarve Ulempen er, at en sanskontrakt er en nærliggende muligehed overfor denne type hånd, og at man derfor har brug for en naturlig 2ut melding. 

 

Minorovermeldingen (som er ens for alle tre varianter) kan let kombineres med overmeldingens oprindelige betydning: UK med en skæv, stærk hånd. I første omgang overmeldes 2 i minor, hvorefter man kommer med en "umulig" melding for at vise den stærke variant.

 

Eksempel:

Syd                 Vest                  Nord                Øst

1club                  2club                    pas                  2spades

pas                 3heart*

* UK med langfarve i hjerter; uegnet fordeling til en oplysningsdobling.

 

Hvis Vest i eksemplet vil invitere til udgang med skæv fordeling, må han melde 3spades eller evt. efter aftale 3club.

 

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts