Relæ

Relæ bruges primært i to sammenhænge som bridgeudtryk:
 
1) Makker tvinges til at melde en bestemt melding. Eksempler kan være åbning 2club som krav, hvor man kan aftale, at svarer SKAL melde 2diamond, uanset hvad han har. Dermed er 2club relæ til 2diamond.
På lignende vis i XY-sans. Efter indledningen 1X - 1Y, 1UT er 2club et relæ til 2diamond fra åbner - uanset hvad han har, skal han melde 2diamond.
Eksperter kan have mange relæer i særlige meldesituationer, hvor formålet er, at man ved at tvinge makker til at melde den nærmeste melding herefter har mange muligheder for at beskrive hånden.
 
2) En melding som søger mere om styrke og fordeling på makkers hånd. Det helt typiske eksempel er 2UT efter en svag 2-åbning. Her søger 2UT mere om styrke og fordeling på åbners hånd og kan betegnes som et (stærkt) relæ.
 
Et typisk eksempel på et relæ er også, at makker med en melding har vist en ubekendt feature som en kortfarve, og man med relæet (som i denne kontekst betyder billigste melding) spørger om, hvor den er henne. Et typisk eksempel her er i meldeforløbet 1heart - 3spades, som eksperter har defineret som visende hjerterstøtte, 9-11 HP og en ubekendt singleton. Nu kan åbner med sleminteresse spørge med relæet 3UT for at søge singletonen.

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts