Nær-fjern

Forsvar mod 2-farvede indmeldinger på åbning 1 træk i farve. Det er en forudsætning, at begge indmelders farver er kendte. Mest almindelig mod København-konventionen (s.d.).

 

Svarhåndens meldinger:

D: Straf af mindst en af de viste farver. Svarer behøver ikke at have den farve han dobler, selvom det er en af indmeldersfarver. Åbner skal derfor være forsigtig med sin vurdering, hvis fjerde hånd præfererer med en pas. Doblingen skaber krav således, at svarer er forpligtet til at melde igen, hvis åbner passer til fjerde hånds præference uden spring.

Melding i den uviste farve: Naturligt med god 5-farve; ikke krav.

Melding i nærmeste af fjendens farver: Svarer til en kravmelding i den uviste farve. Meldeforløbet fortsætter, som om der var meldt naturligt i den uviste farve.

Melding i den fjerneste af fjendens farver: Primært støte til åbningsfarver, UK.

Sansmeldinger: Naturlige, typisk med et "kort" dobbelthold i fjendes farve.

Direkte støtte af åbningsfarven: Inviterende støtte til åbningsfarven; kan være lidt presset.

Pas efterfulgt af D: Lille strafdobling (ej styrke til at doble i første runde).

 

Et par eksempler:

 

spades E K B 6 5   heart D 2   diamond7 5 4   club E 9 2

Syd            Vest            Nord            Øst

1heart              2ut              3club

Nord kræver til udgang med 5-farve i spar.    

 

spades K 4   heart E D 10 3   diamond 9 2   club K 9 7 4 2

Syd            Vest            Nord            Øst

1diamond              3diamond              D

Nord vil gerne strafdoble mindst den ene af fjendens viste farver (3diamond: 5-5 i major). Hvis øst præfererer til 3heart, kravpasser Syd med de fleste hænder for at give Nord chancen til at strafdoble. Hvis Øst melder 3spades, formodes Syd at "doble med" på honnør tredje, hvorefter et trumfudspil er indikeret - selv fra kongen anden!

 

Nær-fjern kan også benyttes efter 2-farvede indmeldinger på åbning 1ut.

 

Revideret Nær-fjern

En del turneringsspillere har slækket på kravet til melding i den fjerneste af fjerndens farver, så det kun er mindst inviterende til udgang. I situationer hvor den "nære" overmelding er under 3 i makkers åbningsfarve og den "fjerne" overmelding er over 3 i makkers åbningsfarve byttes om på betydningen af de to meldinger, så man oftest muigt har en inviterende støtte til rådighed.

 

Også doblingens betydning er af mange ændret til at være en slags negativ dobling i erkendelse af, at de stærke strafdoblingsvarianter er sjældne, mens hænder med ca. 10 hp med vilkårlig fordeling er nærmeste umulige at vise. Pas fulgt af en dobling er dermed en strafdobling.

     

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts