Multi 2RU

En populær engelsk konvention, der stadig spilles af mange par, selv om svage 2-åbninger vinder frem. Vi tager udgangspunkt i svag 2-åbning i hjerter eller spar med 6-11 hp.

Oprindeligt indeholdt konventionen den svage variant sammen med en stærk marmicvariant med 4-4-4-1-/5-4-4-0-fordeling og 17-24 hp. Denne fordeling er ikke særlig hyppig, og desuden skal makker ofte kunne svare på 1-trinnet, hvis der skal være udgang i kortene.

Mange spiller i dag med Multi uden nogen stærke varianter. Udover at simplificere systemet opnår man den fordel, at multiåbner med maksimum for sin svage 2-åbning kan konkurrence om spillet - typisk med oplysningsdobling.

Kravene til type 1 er beskrevet under svage 2-åbninger. Følgende svarsystem er ret udbredt:

2heart: Meld pas med hjerter og vis ellers din variant. Ovenpå 2spades kan svarer spærre med 3spades, invitere til 4spades med 2ut, og kontraktforbedre med 3mi eller 3heart.

2spades: Sign off overfor spar. Invit til udgang, hvis makker hat type 1 med hjerter. Åbner melder 3heart med minimum og 4heart med maksimum.

2ut: Søgemelding efter styrke og farve.

3mi: Naturligt og UK; normalt en skæb hånd med god 6-farve, der er interesseret i andet end 3ut. Der er en tendens til at spille 3mi som nonforcing, hvor åbner skal melde videre med tilpasning.

3heart/3spades/4heart: Spær i makkers farve. Åbner korrigerer med modsat major. Husk, at gøre livet surt for modstanderne og spær fuldt ud! Med spadesB 10 4   heartK 4 3   diamondK D 9 8 7   club6 5 anbefales at spærre i 3heart med det samme. Du vil alligevel konkurrere, når baghånden kommer på banen. Næste hånd har måske en lang god klørfarve og hold i den ene major, men tør efter 3heart ikke melde 3ut uden hold i den anden. Ovenpå 2heart ville der være plads til at melde 3club.

3ut: For at spille; må ikke flyttes af åbner

4spades: Naturligt for at spille med egen farve.

 

Efter det stærke relæ i 2ut er de oprindelige svar:

3club: Hjerter; ikke minimum.

3diamond: Spar; ikke minimum.

3heart: Hjerter; minimum og dårlig farve

3spades: Spar; minimum og dårlig farve.

 

I dagspiller mange par med transfersvarsystemet "Plauken" - efter Peter Lund og Jens Auken - der sikrer, at kontrakten kan komme på den stærke svarhånd, så makkerparret undgår gennemspil af sidehonnørerne. Ovenpå 2ut svares følgende:

3club: Maksimum med ubekendt farve

3diamond: Minimum med hjerterfarve

3heart: Minimum med sparfarve

3spades En stærk variant, f.eks. Acol 2diamond

3ut: Stærk sanstype

Hvis man kun har svage varianter i sin Multi, kan 3spades / 3ut vise maksimum med to tophonnører sjette i henholdsvis spar og hjerter.

 

Efter 3club kan svarer melde 3diamond, hvorefter åbner skal vise sin farve krydsvendt. 3heart viser spar, og 3spades viser hjerter.

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts