Kravpas

En pas, der afgives i forventning om, at makker enten melder eller dobler modpartens kontrakt. Kravpas spilles i så mange forskellige sekvenser, at det er svært at opstille generelle regler.
På lavt niveau taler man især om kravpas efter en indmelding, der bliver passet rundt til åbner, f.eks.:

      Vest      Nord      Øst      Syd
       1diamond        1spades        pas      pas
        ?

Hvis Vest er kort i spar (max doubleton), forventes han at genåbne med en dobling, så Øst kan strafpasse, hvis han har gode spar bagpå. Dette kræver naturligvis, at man spiller med negative doblinger, hvor Øst ikke kan strafdoble 1spades.
Man kalder Østs pas for "principielt krav" eller "næsekravpas" for at illustrere, at det ikke er 100% krav. Hvis Vest har længde i spar, må han gerne passe, da det så (næsten...) ikke er muligt, at makker har en strafpas parat.
En anden situation med kravpas på lavt niveau opstår, hvis man allerede har strafdoblet modparten i en delkontrakt, f.eks:

      Vest      Nord      Øst      Syd
       1spades        dbl       rdbl       2club
       pas(!)    pas      dbl        pas
       pas       2diamond       pas(!)

Vests første pas er krav efter Østs redobling: Enten skal Øst strafdoble eller melde. Når Nord senere flygter i 2diamond (hans oplysningsdobling var nok ikke helt efter bogen...), er Østs pas tilsvarende krav til, at makker skal strafdoble eller melde.

På højt niveau spilles kravpas i situationer, hvor det er oplagt, at modparten offermelder, f.eks:

      Vest      Nord      Øst      Syd
       1spades        2club        3club*      4club
       4spades        pas       pas       5club
       pas(!)

Vest er i tvivl, om man skal strafdoble 5club eller lade sig presse på 5-trinnet. Pas er krav til, at makker skal afgøre det. Med gode offensive værdier melder Øst 5spades - ellers dobles.
Det er ikke altid lige let at afgøre, om en pas på højt niveau er krav - det kræver gode makkeraftaler!

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts