Blackwood-Morrow

(BWM) For at undgå problemer med dårlige trumfer, tælles her trumf konge med som et femte es. Selv på begynderkurser lærer man i dag BWM i erkendelse af, at trumf konge er - mindst - lige så vigtigt som et es.

 

Svarene til 4ut BWM:

5club = 0 eller 4 esser

5diamond = 1 eller 5 esser

5heart = 2 esser

5spades = 3 esser

 

Herefter spørger 5ut om konger, og trumfdame tæller her med som en konge, så man har fire mulige konger:

6club = 0 konger

6diamond = 1 konge

6heart = 2 konger

6spades = 3 konger

6ut = 4 konger 

 

Hvis man ikke råder over alle 5 esser, giver det ikke mening at spørge efter konger, da meldingerne allerede er i lilleslem, og det næppe er klogt at tænke på storeslem med et es ude. 

 

5ut garanterer dermed, at man har alle 5 esser og betragtes derfor blandt turneringsspillere som en generel storeslemsopfording, som kan modtages med tillægsværdier uden hensynstagen til antallet af konger. Som svar herpå er afslaget 6 i den vedtagne trumffarve. Melding under trumffarven viser ekstra værdier i den medlte farve (typisk kongen). Med store tillægsværdier kan man springe til 7-trinnet. Trumf dame er tit et nøglekort, når man tænker på storeslem. For at undgå usikkerhed om dette kort kan man spille RKC (s.d.), hvor man har bedre muligheder for at spørge specifikt om trumf dame, således at 5ut vil garantere både fem esser samt trumf dame.

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts