Svar på spærreåbning

Vest Nord Øst Syd
3diamond pas  ?  
       
       
       

 

Ingen i zonen. Hvad svarer du som Øst på de nedenstående hænder?

Tommelfingerregel til svar på spærreåbning: PAS med misfit og MELD med fit.

 

1. spades K D 6 5  heart K B 7 3  diamondclub E D 8 2

 

2. spades E 10 7  heart E 8 2  diamond E 7 3  club B 9 3 2

 

3. spadesheart 8 7 6  diamond E B 9 7  club D B 10 6 3

 

4. spades D 8 4 3  heart K D B 10 9 5 2  diamondclub 8

 

5. spades 6 4  heart E 9 6 2  diamond D 9 2  club D 5 4 2

 

1. PAS! Langt de fleste vil melde 3UT, men det går oftest galt. Husk på, at makker ikke må have en gående farve (EKDxxxx) for en spærreåbning på 3-trinnet.

 

2. 3UT. Med fin støtte til en spærreåbning er der formodning om syv stik i denne farve, så det ligner ni hurtige stik i 3UT - og de samme ni stik i 3diamond. Det allerbedste er, at man kan forestille sig en situation, hvor man selv vinder 3UT, og de andre kan vinde 4 i major.

 

3. 5diamond! Med fin støtte og en svag hånd skal man spærre videre med det samme. Modparten har mindst udgang (meget ofte slem) i kortene, så det gælder om at gøre det svært for dem ved at stjæle meldeplads. Hvis man er heldig, og styrken sidder jævnt fordelt, kan det være man slipper udoblet!

 

4. PAS (3/4heart). Man kan ikke flygte i en farve, da det viser en meget stærk hånd med mindst 16-17 HP og er rundekrav. Hvis Syd dobler 3diamond, og Nord strafpasser, kan man løbe i 3heart.

Man kan vælge at snyde med styrken med 3heart og genmelde 4heart, men man risikerer at blive doblet og gå fire ned.

Kan man evt. melde 4heart direkte? Det kommer an på en makkeraftale, om det er naturligt eller et cuebid.

Til de videbegærlige: Det er en mulighed at ændre definitionerne efter en spærreåbning, således at ny farve på 3-trinnet udenfor zonen ikke er krav. Det spilles af en del eksperter i dag, men det kræver en særaftale - ellers er det en stærk melding at sige 3heart.

 

5. 4diamond (pas). Det er optimistisk at tro, at man køber spillet i 3diamond. En viderespærring i 4diamond kan være nok til at holde fluerne væk, idet Syd nu skal på 4-trinnet. Husk: 4diamond er ikke inviterende!

Abonnementspriser

0DKK
485DKK

Vi modtager

Brugerlogin

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand

Cron Job Starts