A-spil

Undgå trumfningen

Det er ærgerligt at gå ned i en tilsyneladende oplagt kontrakt, fordi modspillerne får en trumfning. Nogle gange er det uundgåeligt, men i dagens spil var der en mulighed for en afledningsmanøvre.

Template

   
Giver: Syd. Zone: Alle.
  Vest Nord Øst Syd  
  Hr. Jensen Giorgio Belladonna Fru Jensen Hr. Larsen fra B-rækken  
- - - 1heart
pas 3heart pas 4heart
pas pas pas
Kontrakt: 4heart i Syd
Udspil: diamond2
Vest var tæt på at indmelde 2club, men i zonen er hånden lige på vippen. 3heart viste 10-12 point inkl. det ene fordelingspoint for doubletonen i klør.
Udspil: diamond2. Udspillet kunne tydes som en entydig singleton. For det første tyder ens egen 9-korts ruderfit på en singleton. For det andet checkede Spilfører modstandernes udspilsaftaler. Da parret spillede en høj ud fra to små og den mellemste fra tre små (MUD-udspil), var det 100% sikkert, at 2'eren var en singleton.

Hvis man spiller trumf i stik to, sker der følgende: Vest vinder med heartE, spiller en klør til makkers clubE og får en rudertrumfning, hvorefter heartK sætter kontrakten en gang.

Spilfører ved, at Øst er den "farlige hånd", så man skal forsøge at holde Øst ude. Syd undlod derfor at røre trumferne, men trak spadesE, stak spadesD over med spadesK(!) og spillede spades10. Heldigvis for Syd kunne Øst ikke stikke spades10, så Syd kastede club4! Vest fik en uventet stik på spadesB, men han kunne ikke længere spille sin makker ind i klør til en rudertrumfning.

Denne spillefacon kaldes også et "saksekup", idet man klipper forbindelsen over mellem modstandernes hænder. Havde du tænkt over det ved bordet?!

Det bedste resultat til Ø-V var 5heart doblet to ned! Meldingerne:

  Vest Nord Øst Syd  
- - - 1heart
2club 2UT* 5club(!) pas*
pas 5heart pas pas
dbl(!) pas pas pas
Vests indmelding var i den hårde ende i zonen, men ikke urimelig. Nord-Syd var stærke turneringsspillere, som anvendte 2UT til at vise 4-kortstøtte i heart og mindst inviterende til udgang. Øst satte modparten under stort pres ved at forhåndsofre i 5club. Denne kontrakt går to ned (tre spar- og en rudertaber), så det er et korrekt offer, hvis Syd vinder 4heart.
Syd havde en spændende fordeling og afgav en "kravpas" til 5club: Makker skal enten doble 5club eller melde videre. Med absolut minimum burde Nord have doblet 5club, men han lod sig rive med af stemningen og gik efter 650 i stedet for 200 eller 500 mod 5club doblet.
Ikke nok med, at N-S blev presset på 5-trinnet - Vest strøede yderligere salt i såret ved at finde en dobling frem fra boksen! Efter diamond2 i udspil prøvede Syd en lille hjerter fra hånden i stik to, men Vest gik op på heartE, satte makker ind i klør og fik sin velfortjente rudertrumfning.
Husk dagens farvekombination
Tryk HER - så kommer du til forsiden, hvor du kan se dagens farve.
Cron Job Starts