A-spil

Psykologisk tillægschance

Template

   
Giver: Syd. Zone: Øst-Vest.
  Vest Nord Øst Syd  
  - - - 1heart  
pas 2diamond pas 3heart
pas 4UT* pas 5diamond'
pas 5spades pas 6heart
pas pas pas
Kontrakt: 6heart i Syd
Udspil: club7

Nogle par svarede 1spades med Nords kort og mumlede noget om "major før minor", men det gælder ikke i denne situation. Grundreglen om at melde længste farve først er vigtigst. Syd var for stærk til en simpel genmelding i 2heart. Springgenmelding til 3heart lover 16-18 og mindst en god 6-farve. Bemærk, at 16-18 ikke nødvendigvis er HP! Som en tommelfingerregel kan man tælle "langfarvepoint" på så stærk en langfarve: 1 point for det 5. kort i farven, og 2 point for hvert følgende kort - altså 3 point ekstra for en stærk 6-farve. 4UT var efter esser med hjerter som trumf, og svaret 5diamond viste efter "RKC 1430" 0 eller 3 esser inkl. heartK. 5spades garanterede, at N-S rådede over alle 5 esser, og spurgte om trumf dame. 6heart bekræftede heartD, men benægtede konger ved siden af. Med diamondK vil Syd melde 6diamond, hvorefter Nord kan melde 7heart.

Udspil: club7. Efter clubK trak Syd ved et bord fire gange trumf og prøvede helt med odds at trække diamondE og spille ruder mod bordet: To ruderstik til Øst.
Ved et andet bord sad en ekspert som Syd. Efter den samme indledning med clubK og fire gange trumf spillede Syd sig over på spadesK og bad med fast røst om diamond10 fra bordet. Øst stak med diamondB, og spillet var slut for modspillet, der kun fik et ruderstik. Syd spillede på en psykologisk tillægschance. Hvis Øst holder nerverne i ro og lægger en lille ruder på 10'eren, går Syd op på esset og spiller ruder mod bordet, da dette er den bedste teoretiske chance. Men hvorfor ikke udnytte det psykologiske element?!


Husk dagens farvekombination
Tryk HER - så kommer du til forsiden, hvor du kan se dagens farve.
Cron Job Starts