Dagens farve

D 5 4
Bord
V
Ø
Hånd
10 9
Eneste reelle chance er EK i plads i Vest, så man skal spille op mod damen.
 
Alligevel påstår jeg, at der i praksis er en bedre plan: Spil 9'eren fra hånden og lad den køre, hvis Vest lægger lavt! Man spiller på, at to ting skal gå godt:
A) EB eller KB i Vest
B) Vest "glemmer" at stikke 9'eren med knægten!
Man skal være helt klar over, at det teoretisk set er en "nulchance" at lade 9'eren køre. Sæt f.eks. farven som man håber i forhold til A)
 
 
D 5 4
E B 7 2
Bord
V
Ø
Hånd
K 8 6 3
 
10 9
Når man spiller 9'eren, kan Vest blot dække med knægten, og Syd har ingen chance for et stik.
Men min pointe er, at der er større odds for en modspilsfejl i denne situaion, end at Vest for det første har EK og for det andet ikke stikker for med en honnør, når man spiler 9'eren op mod damen.
Specielt hvis Vest har haft udspillet i denne farve, kan man næsten udelukke EK.
Bemærk, at når man forsøger at "liste" forbi Vest, skal man endelig ikke spille 10'eren, der ser større ud og mere lokker til honnør på honnør.
 
Jeg kan for sjov fortælle, at jeg på et tidspunkt vandt et DM Slutspil, fordi modparten ikke gjorde det rigtige her. Situationen var:
 
E D 6 4 2
K B 8 7 3
Bord
V
Ø
Hånd
5
 
10 9
Kontrakten var 6UT, og Villy Dam skulle som Syd have tre sik i denne farve. Han spillede 9'eren fra hånden, og Vest (jeg skal nok være med at nævne navne...) lagde lavt på trods af, at han selv havde så gode mellemkort, at han burde kunne se, at 9'eren skulle dækkes med en honnør. Når 9'eren holdt stik, var der to stik mere ved at knibe til damen og dermed 12 IMP hjem til vores hold i en finale, der blev vundet med 6-7 IMP.

Abonnementspriser

Gratis måned til alle - Læs her
Når din gratis måned er udløbet vil du automatisk overgå til abonnementsdelen.... Udfyld formularen nedenfor for at oprette en konto. NB: Du skal selv vælge brugernavn og adgangskode. Husk der skelnes mellem små og store bogstaver
365DKK
1 år = 365 DKK
Her kan du indløse dit gavekort. Når din gavekorts periode udløber vil du automatisk overgå til abonnentsdelen.

Vi modtager

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLearn more
I understand