Dagens farve

D 10 9 8 7 3
Bord
V
Ø
Hånd
E 2

Seks stik kan ikke lade sig gøre, så man må nøjes med at finde den bedste plan til fem stik.

Den iøjnefaldende spilleplan er at trække esset og spille en lille over mod bordet. Hvis der kommer en lille fra Vest, er det i princippet et rent gæt, om man skal knibe med 10'eren (spil på Bxx i Vest) eller gå op på damen (spil på Kxx i Vest). I praksis er det mod de fleste modstandere korrekt at knibe, da mange Vest-spillere vil tage kongen fra Kxx.

Den teoretisk bedste plan er imidlertid at spille damen fra bordet! Måden at finde ud af det på, er at opregne samtlige sitser, hvor denne plan vinder. Det giver fem stik med:

- K/B blank i Øst

- Kx/Bx i Øst

- KBx i Øst (og KBxx hvis Øst stikker damen...!)

- Kxx/Kxxx i Øst

Alt i alt er dette flere sitser end ved at trække esset først.

Det skal siges, at der ikke er den store forskel, så i praksis kan det bedste være at trække esset og knibe til 10'eren, hvis Vest er typen, der ikke har nerver til at lægge lavt anden gang fra Kxx.

Abonnementspriser

Gratis måned til alle - Læs her
Når din gratis måned er udløbet vil du automatisk overgå til abonnementsdelen.... Udfyld formularen nedenfor for at oprette en konto. NB: Du skal selv vælge brugernavn og adgangskode. Husk der skelnes mellem små og store bogstaver
365DKK
1 år = 365 DKK
Her kan du indløse dit gavekort. Når din gavekorts periode udløber vil du automatisk overgå til abonnentsdelen.

Vi modtager

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLæs mere
X